Schoenen

Gezond en comfortabel lopen

Uw voeten vormen de basis van uw lichaam, daarom is het van belang uw voeten voldoende aandacht te geven. Heeft u wel eens te kleine, te grote, smalle of te brede schoenen gedragen? Dan weet u hoe belangrijk het is om comfortabel te kunnen lopen. Slecht passend schoeisel geeft aanvankelijk alleen maar pijnlijke of vermoeide voeten, maar op de langere termijn kunnen deze schoenen ook lichamelijke klachten veroorzaken. Kwalitatief slechte schoenen met onvoldoende pasvorm veroorzaken vaak klachten en een verkeerde belasting. De aanschaf van goed passende schoenen begint dan ook met het inspecteren van de voeten, het staan, het lopen, het onderzoeken van de voeten en het opmeten van de voeten in de lengte en de breedte. Veel comfort en pasvormschoenen die GERO Footwear verkoopt zijn te verkrijgen in verschillende wijdtematen, van extra smal tot extreem breed. Kwalitatieve schoenen met de juiste breedte en lengte bieden naast de ruimte die nodig is tegelijkertijd steun en comfort.

GERO Footwear is op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van schoenen, voeten, onderhoudsmiddelen en de laatste trends. Regelmatig volgt de schoenconsulent en fysiotherapeut diverse opleidingen en cursussen. Wij adviseren u graag bij het maken van de juiste keuze in schoenen en eventueel aanverwante producten, zoals steunzolen en onderhoudsmiddelen. Laat u verrassen door onze kennis en de feeling voor het vak. Voor comfortabele en modieuze schoenen in de juiste maat in de lengte en de breedte moet u bij GERO Footwear zijn. Het gaat uiteindelijk om uw voeten!

Een paar belangrijke aandachtspunten: 

 • Te grote schoenen resulteert eerder in vermoeidheid van de beenspieren, de voet gaat klauwen in de schoen om deze tijdens het lopen vast te houden.
 • Te smalle schoenen drukken de tenen tegen elkaar waardoor de voeten onvoldoende kunnen spreiden tijdens het afwikkelen. Hierdoor kunnen verschillende problemen ontstaan zoals bijvoorbeeld likdoorns en eelt.
 • De voet moet opgesloten zitten in de schoen zodat deze niet uit de schoen kan slippen. De voet kan door slippen in de schoen onvoldoende ontspannen en de voet gaat klauwen om de schoen vast te kunnen houden.
 • Belangrijk is dat de tenen ruimte hebben, kunnen bewegen en vrij in de schoen liggen. Dit is een belangrijke basis voor de stabiliteit en de balans tijdens staan en lopen.

Schoenmodellen en productiemethoden

Er zijn verschillende manieren om de schacht en de zool van een schoen met elkaar te verbinden. Door de productiewijze onderscheiden schoenen zich wat betreft uiterlijk, kwaliteit en prijs. De genaaide schoen Deze schoenen zijn te herkennen aan het naaiwerk als verbindingslaag tussen de schacht en de zool. De genaaide schoen wordt onder de brandzool en de dikke tussenzool gelijmd en vormt tegelijkertijd de verbinding met de zool. Deze manier van produceren maakt de schoenen zeer comfortabel, licht en flexibel. Ze worden vaak gebruikt voor modellen zonder hiel. De gestrobelde schoen Bij deze methode wordt het bovenmateriaal direct aan de brandzool vastgenaaid en vervolgens op de leest opgetrokken. De zool is gemaakt van een speciale grondstof en wordt direct op de leest opgespoten. Dit vormt meteen de verbinding met de brandzool en de schacht. Deze schoenen zijn zacht en flexibel. De Ago schoen Ago-gemaakte schoenen zijn schoenen waarbij de zool direct gelijmd wordt aan het bovenleer. Sinds de uitvinding van lijm is het mogelijk om de schacht van een schoen snel en goedkoop met de brandzool en de zool te verbinden. Door deze procedure behoudt de schoen langduriger zijn oorspronkelijke model. Bovendien is hij licht en buigzaam. AGO was de eerste lijm.   De mocassin De mocassin wordt gemaakt naar het voorbeeld van de schoenen van de Indianen. De schoen lijkt op een sok. De zogenaamde mocassin-inzet wordt door de karakteristieke dikke mocassinnaad met de schacht verbonden. Doordat er geen brandzool gebruikt wordt, is de schoen extra flexibel, zacht en buigzaam en past hij zich goed aan de vorm van de voeten aan.

De belangrijkste schoenmodellen

 • Veterschoenen Worden met een veter gesloten.
 • Klittenbandschoenen Worden gesloten met één of meerdere klittenbanden
 • Instappers Hebben geen veters maar een elastische inzet en/of een klittenbandsluiting
 • Trotteurs zijn elegante schoenen met een middelhoge hak (vaak in blokmodel).
 • Sandalen Hebben altijd een hielriempje. Ze kunnen helemaal dicht zijn bij de voorvoet, of laten door smalle riempjes veel van de voet zien.
 • Muiltjes Zijn instapmodellen zonder hiel.
 • Laarzen Lopen tot op of over de kuit. Hebben veters, een ritssluiting of een elastische instap.
 • Enkellaarsjes Lopen tot enkelhoogte of tot onder de kuit.
 • Pumps Hebben een eenvoudig, elegant instapmodel zonder sluiting.
 • Slingpumps Hebben een hielriempje en zijn van achteren open.
 • Ballerina’s Zijn lichte schoenen met een zeer platte hak en meestal een afgeronde neus.
 • Flamenco schoenen. Zijn pumps met een open teen en een dichte hak, tegenwoordig ook wel peeptoe genoemd.

Merken

De merken die pasvorm schoenen oftewel goed passende schoenen maken zijn continue bezig hun collecties te moderniseren. Zij weten kwaliteit en comfort te combineren met actuele vormgeving en materiaalkeuze, waardoor u leuke en modieuze schoenen kan aanschaffen die een adequate pasvorm hebben! Een deel van de merken die verkocht worden door GERO Footwear zijn: Finncomfort, Solidus, Ganter, Verhulst, Xsensible, Nimco, Actiflex, Lucro, Vesters, Lomer, Birkenstock en Pulman.