Schoenreparaties

Wat de schoenmaker allemaal kan, daar sta je versteld van. Je schoenen zijn heel belangrijk voor je, niet alleen om lekker op te kunnen lopen, maar ook voor je imago, voor je uiterlijk. Je schoenen zijn een onderdeel van jou, die zijn het niet waard om weg te doen. Die moet je laten repareren. Voor het repareren van uw schoenen kunt u terecht bij GERO Footwear. Woont u in de buurt dan kunt u het bij ons brengen, zodat wij het vakkundig repareren. Daarnaast bieden wij een reparatieservice aan huis. De schoenen worden  bij u thuis gehaald en weer afgeleverd. Iedere week rijden wij routes, waarbij wij op afspraak of op vast plaatsen langs komen om te halen of af te leveren. Kijk voor de route op deze link. Kijk voor de actuele prijzen op deze link. Laat schoenen op tijd repareren. Doorlopen verergert de schade en geeft hogere kosten voor reparatie.

Gun schoenen een 2e kans, weggooien is zonde

Zitten uw schoenen niet lekker of zijn ze kapot? Gooi ze dan niet weg, maar laat ze repareren door GERO Footwear. De schoenmaker kan vaak meer dan u denkt. Het is niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu. Uw schoenen en uw gezondheid hebben misschien wel meer met elkaar te maken dan u denkt. Zorg bij het dragen van uw schoenen ervoor dat de hakken niet te scheef slijten. Hiermee voorkomt u een versterking van een slecht looppatroon. Scheve hakken is  één van de belangrijkste oorzaken voor klachten aan voeten, knieën en rug. Zorg daarom goed voor uw voeten door uw schoenen op tijd te onderhouden en of te laten repareren.

De meest voorkomende reparaties voor u op een rijtje gezet: 

Beschermzool

Bij schoenen met een lederen zool, kan na aankoop een beschermzool worden aangebracht. Hiermee wordt de originele leren zool beschermd en is deze op termijn eenvoudiger en goedkoper te vervangen. 

Hakken

Meest voorkomende reparaties zijn scheefgelopen hakken, de schoenmaker zet er weer nieuwe onder, waardoor de scheefgelopen schoenen weer recht zijn. Beschadigde of ‘opgestroopte’ hakken (bijvoorbeeld wanneer je tussen de tegels bent blijven haken) zijn perfect te repareren. Uw schoenmaker maakt het leer weer glad, kleurt het bij en brengt een beschermend hoesje aan. Indien nodig vernieuwt hij de hele hakbekleding. Hakken kunnen ook vervangen worden door bredere, smallere of lagere hakken. Afhankelijk van het model kan de hak ingekort worden met lengtes variërend van 5 mm tot enkele centimeters. Verschil in beenlengte is een veel voorkomende reden voor rugklachten. Door een van uw schoenen aan te passen, helpen wij u hier eenvoudig vanaf. 

Knellende of te ruime schoenen

U heeft een paar erg mooie schoenen of laarzen gekocht, maar ze blijken bij nader inzien toch te knellen? Vraagt u ons om advies! Wij kunnen u ongetwijfeld verder helpen door bijvoorbeeld de schoenen wat op te rekken. Ook kunnen schoenen op een andere manier passend gemaakt worden door bijvoorbeeld plaatselijke uitsparingen te maken of het materiaal plaatselijk op te rekken. Bij laarzen kunnen de schachten ingenomen of juist breder gemaakt worden. Zelfs te ruime schoenen kunnen in een aantal gevallen passend worden gemaakt.

Versleten schoenen 

Na een professionele opknapbeurt, zien uw wat versleten schoenen er weer uit als nieuw. Denk hierbij aan een grondige reiniging of polijsten van zijkanten en hakken. 

Stiksel los

Wanneer een stiksel is losgeraakt of is doorgesleten kunt u bij ons  terecht voor het stikken van leren materialen.

Losgelaten zool

Pas bij een losgelaten zool goed op dat deze niet verder losraakt en u over uw eigen schoen struikelt! Ga ermee naar uw schoenmaker die de zool weer stevig vastzet. 

Gescheurd leer

Is het leer aan uw schoenen ingescheurd? Ga eens langs bij de schoenmaker, waarschijnlijk kan het nog hersteld worden. Voor de vakman is niets onmogelijk.

Rits inzetten

Kapotte ritsen kunnen ook worden hersteld. Te krappe laarzen zijn rond de voet,enkel of kuit wijder te maken of van een ritssluiting te voorzien.

Ander kleurtje

Uitgekeken op de kleur van uw schoenen? Dan is verven een oplossing. De vakman heeft een groot assortiment speciale schoenverven en geeft u deskundig advies. De vakman beoordeelt of het bij uw schoenen mogelijk is.