Voetklachten en pijnlijke voeten

Los voetklachten en pijnlijke vermoeide voeten op door gebruik te maken van comfortschoenen en drukverdelende inlegzolen.  In de webshop kunt u zoeken naar comfortschoenen met los verwijderbare inlegzolen. Heb je al een paar schoenen en ben je op zoek naar een oplossing om je schoenen te pimpen of te updaten, gebruik dan de inlegzolen die te vinden zijn in onze webshop.

U vindt hieronder informatie over voeten, voetklachten en aandoeningen en de daarmee samenhangende oplossing op het gebied van inlegzolen.

Soorten voeten

Er zijn verschillende soorten voeten, hieronder staan een paar vernoemd.

De normale voet

Normale voet

Dit is de normale voet met de houding die daarbij hoort. Mensen met zo’n houding zijn meestal klachtenvrij, maar dat betekent niet dat men zo’n houding moet hebben om klachtenvrij te kunnen zijn. Een beetje asymmetrie in de houding is normaal.

De holvoet

Holvoet

Holle voeten worden gekenmerkt door een zeer sterk geprononceerde (hol) lengtewelving. Vaak gaat dit gepaard met klauwtenen, hamertenen, overgevoelige voetzolen en een verhoogde spierspanning. In een enkel geval kunnen er zelfs spreidvoeten ontstaan. Lage rug- en nek- en voorvoetpijnen kunnen hieruit voortkomen. De klachten nemen toe bij rustsituaties (zoals staan, liggen en zitten) en nemen af bij bewegen.

De platvoet

Platvoet

De platvoet is een soepele voet met slappe spieren. Klachten aan de knie en lage rug, schedelhoofdpijn en vermoeidheidspijnen zijn vaak het gevolg. Meestal zijn doffe pijnen aanwezig die bij bewegen toenemen en in rust verminderen. Doorgezakte voeten ontstaan door het verzakken van het binnenste lengtegewelf en het dwarsgewelf. Hierdoor verandert de structuur van de botten, wat tot pijn kan leiden. In een gevorderd stadium wordt deze klacht in de volksmond ook wel platvoeten genoemd.

Mooie schoenen. Nu nog lekker lopen!

Steeds meer mensen hebben last van misvormingen of standsafwijkingen aan de voeten. Heel vaak wordt dat veroorzaakt door slecht schoeisel. Het gevolg is pijn, vergroeiingen van de gewrichten en verkrampte spieren. Goed passende schoenen en een adequaat voetbed, die optimaal steun geven bij het lopen en staan, kunnen hier doeltreffend hulp bieden.

De meest voorkomende voetproblemen, wat er aan te doen

Op deze site worden de meest voorkomende voetproblemen behandelt in volgorde van de tenen tot aan de enkel. Daarna worden een aantal aandoeningen in knie, heup of lage rug beschreven die een relatie kunnen hebben met de voeten. Ze worden er meestal niet door veroorzaakt maar wel vaak door beïnvloed. Apart behandelen we de Diabetische Voet en de Reumatische Voet omdat deze meer een totaal probleem leveren dan een lokale.

Voetpijn, voetklachten, voetproblemen en behandeling

Voetklachten en voetpijn komen zeer vaak voor. Naar schatting ondervindt 75% van de bevolking wel eens een voetprobleem. De voet is een vernuftige structuur met 26 beentjes en 33 gewrichten, omgeven door een web van spierweefsel en zenuwen. Met iedere stap wordt een kracht van 2 a 3 keer het lichaamsgewicht op voeten en enkels uitgeoefend. We nemen gemiddeld zo’n 8.000 stappen per dag, dus het is vrij logisch dat iedereen wel eens voetklachten ondervindt. Deze website geeft een goed inzicht in de meest veelvoorkomende voetklachten, plus eenvoudige maar effectieve oplossingen om pijn te verlichten en voetproblemen in de toekomst te voorkomen.

Factoren die een rol spelen bij voetklachten:

  • Leeftijd: met ouderdom spreidden onze voeten uit en de vetkussentjes onder de hiel en bal van de voet worden dunner. De huid wordt droger. Andere problemen zoals arthrose, diabetes en bloedsomloopproblemen komen ook vaak voor bij ouderen.
  • Geslacht: vrouwen lopen een groter risico op voetklachten, vooral vanwege het dragen van te nauwe schoenen en hoge hakken. Vooral op latere leeftijd kunnen ernstige problemen ontstaan.
  • Beroep: mensen die vanwege hun beroep de hele dag moeten staan krijgen onherroepelijk last van hun voeten, maar ook vaak pijn in de benen, knieën of rug.
  • Zwangerschap: tijdens de zwangerschap ontstaan er vaak problemen vanwege het zwaarder worden, het opzwellen van de voeten en enkels en een toename in bepaalde hormonen welke verslapping van spierweefsel kunnen veroorzaken
  • Sporten/Hardlopen/Dansen: vooral pijn in de hiel en de schenen komt veelvuldig voor bij sporten, hardlopen of dansen.
  • Gewicht: mensen die te zwaar zijn ervaren een overbelasting van voeten en enkels, hetgeen gemakkelijk tot voetpijn en blessures kan leiden,
  • Overpronatie het naar binnen kantelen van de enkels en doorzakken van de voetboog speelt een belangrijke rol bij het ontstaan van voetproblemen.

Meest voorkomende voetklachten:

De oplossing bij voetklachten en pijnlijke vermoeide voeten: Individuele steunzolen of MYSOLE inlegzolen

Preventie, met MYSOLE kan het!
  • Voorkom klachten
  • Belasten of overbelasten
  • Op de juiste manier proneren

Uw voeten worden constant met allerlei krachten belast. Met sporten kunnen bepaalde bewegingen door zwaardere belasting versterkt worden wat tot klachten zou kunnen leiden. Het bekendste voorbeeld hiervan is overpronatie. Pronatie is een gecompliceerde beweging die samengesteld is uit rotaties rond drie verschillende bewegingsassen. Die kunnen op verschillende plaatsen in de voet op uiteenlopende momenten tijdens het lopen/rennen plaatsvinden. De voet hoort te proneren, maar een te grote bewegingsuitslag kan tot problemen leiden. Om te voorkomen dat er klachten ontstaan bij het sporten (voornamelijk hardlopen, maar onder andere ook bij hockey, voetbal en korfbal), kan er voor gekozen worden preventief zolen te maken. Zaak hierbij is dat de pronatie-beweging niet volledig wordt tegengegaan, omdat voor een adequaat functioneren de voet in zekere mate dient te proneren.

MYSOLE corrigerende inlegzolen bieden een oplossing voor veel voetklachten. Door de stand van uw voeten en uw looppatroon te corrigeren, kan MYSOLE veel klachten voorkomen en verminderen. Door de combinatie van het innovatieve en anatomisch verantwoorde design van MYSOLE én het gebruik van superieure materialen, wordt het draagcomfort verhoogd, krijgt de voet perfecte ondersteuning en worden voet- en lichaamsklachten tegen gegaan. De combinatie van ‘hightech’ materialen geeft zowel ondersteuning als schokdemping. Het resultaat is fantastisch loopcomfort en verlichting of vermindering van pijn en klachten. MYSOLE inlegzolen vormen een goedkope, snelle, simpele maar effectieve oplossing voor voetklachten. Dit product kan ook heel nuttig zijn bij pijn in de knieën en bij (lage) rugpijn.

Klik hier voor meer informatie over MYSOLE corrigerende inlegzolen.